Όταν έχω εσένα, μπορώ να ονειρεύομαι ξανά, ανοίγω μες στη θάλασσα πανιά, και πιάνω μες στα χέρια μου, τον κόσμο να τον φτιάξω.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Μικρός Κολυμβητής

Φέτος ήταν ένας χειμώνας πιο δύσκολος για τον Γιάννη γιατί η ανάγκη του για επικοινωνία με άλλα παιδάκια ήταν μεγαλύτερη! Από τον Οκτώβρη ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε πολλές βόλτες τα απογεύματα αλλά τον Νοέμβριο που  χειμωνιάζει δεν μπορούσαμε να γυρνάμε μέσα στο κρύο! Έτσι η εύκολη επιλογή μας ήταν ο παιδότοπος που άνοιξε στην περιοχή μας! Γίναμε συχνοί πελάτες για 2,5 - 3 μήνες περίπου!  Μέρα πάρα μέρα παιδότοπο και έτσι βγάζαμε το απόγευμα μας!! Όμως από ένα σημείο και μετά το οικονομικό ξέφευγε γιατί μας έβγαινε 120 με 150 ευρώ ο μήνας ! Έτσι κάναμε μια συζήτηση με τον σύζυγο ότι το παιδί πρέπει να του βρούμε μια άλλη δραστηριότητα! Να ασχοληθεί με κάτι! Ψάξαμε για καράτε, αλλά μας είπαν είναι  από 4 χρονών και πάνω, μετά κάτι μουσικοκινητικες δραστηριότητες μου φάνηκε ότι δεν ταίριαζε στο παιδί,  ψάχναμε κάτι που να οξύνονται οι αντιληπτικές και κινητικές ικανότητες του παιδιού, να βρούμε κάτι που να αποκτήσει αυτοσυγκέντρωση θάρρος αυτοπεποίθηση και φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιζε και η κοινωνικοποίηση του παιδιού.
Ψάχναμε  να είναι δραστηριότητα και παιχνίδι χαλαρό και να παίρνει τα πρώτα δείγματα εκπαιδευτικής αγωγής , γενικά να μαθαίνει να ακούει το δάσκαλο και να εκτελεί χωρίς όμως να νιώθει ότι πιέζεται. Τέλος μας ενδιέφερε η ψυχοσωματική υγεία του παιδιού
Έτσι μετά από ώριμη σκέψη αποφασίσαμε το κολυμβητήριο!

 Το θέμα μας το μέγιστο είναι ότι ο Γιάννης είχε ένα θέμα με το νερό δυσκολευόμασταν να κάνουμε μπάνιο,  δεν ήθελε να ακούσει τη λέξη ντους και μπάνιο, δίναμε μάχη κάθε φορά..και πολύ κλάμα κάθε φορά! Ένα πρωινό αποφασίσαμε να πάμε στο κολυμβητήριο να ρωτήσουμε τι γίνεται και αν μπορούμε να κάνουμε ένα δοκιμαστικό, μας ενημέρωσαν ότι η πρώτη βδομάδα είναι δωρεάν δηλαδή τα 2 πρώτα μαθήματα και έτσι θα βλέπαμε αν θέλει την πισίνα ή όχι!
14 Φεβρουαρίου κάναμε  το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα! Φυσικά το δέχτηκε από την αρχή γιατί είχε πολλά παιδάκια στην ηλικία του και το χάρηκε ! Με το νερό δε ήταν τόσο εξοικειωμένος, τα δυο πρώτα μαθήματα ήταν συγκρατημένος και αρκετά φοβισμένος ! Φανταστείτε ήταν γατζωμένος πάνω στο δάσκαλο από τα χέρια και τα πόδια! Κολλούσε πάνω του σαν βδέλλα! Τελικά πέρασαν 4 μήνες και έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ που πλέον με ένα χέρι τον κρατάει ο δάσκαλος και ο μικρός μας κουνάει τα πόδια του,  τα χέρια του, και κάνει μικρές και σύντομες βουτιές και γενικά έχει εξοικειωθεί πάρα πολύ με το νερό αφού πλέον μόνος του κάθεται όρθιος  και τον κάνω μπάνιο! Μη σας πω ότι πολλές φορές στα αποδυτήρια βλέπει τα άλλα παιδάκια που κάνουν μπάνιο μόνα τους και ζητάει και αυτός να σαπουνίστει μόνος του 
Τελικά μας βγήκε σε καλό το κολυμβητήριο γιατί έχουμε μια δραστηριότητα αλλά αγάπησε και το νερό..κάθε φορά που έρχεται η ώρα να ετοιμαστούμε για το κολυμβητήριο το καταλαβαίνει και φωνάζει πάμε πισίνα πάμε πισίνα! Μέχρι τέλος Ιούνη έχουμε κλείσει μαθήματα! Αρα το καλοκαίρι θα είναι ακόμη πιο εξοικειωμένος και ούτε τη βοήθεια αυτού του σωσίβιου δεν θα χρειάζεται!
οι φωτογραφίες εδώ είναι  με την σειρά που ξεκινήσαμε
Χαίρομαι γιατί βλέπω το παιδί μου να μεγαλώνει και να κοινωνικοποιείται. Λειτουργεί σαν ομάδα ,
Εδώ είναι στις πρώτες μέρες που τον έβαζαν πάνω σε αυτό το χέρι-σωσίβιο


Μετά από ένα μίση μήνα πήγαμε στα μακαρόνια
εξοικειωθηκε πολύ γρήγορα και σε αυτά


Εδώ είναι πριν ένα μήνα


τώρα έχει 2 μέρες που βγάζει το δεύτερο μακαρόνι και μένει με το ένα και μια χαρά κολυμπάει !
η εξέλιξη του είναι εμφανής!Όσοι έχετε παιδάκια σε αυτή την ηλικία του Γιάννη , σε τι δραστηριότητες πηγαίνατε;

Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ για την επίσκεψη !

Πρόσφατες αναρτήσεις